Otštampaj stranu Pošalji stranu

Termoglava standardna


  • Tehnički opis
  • Cenovnik
Termoglava standardna
HEIMEIER
Termo glava K

Heimeier termostatske glave se koriste za kontrolu temperature pojedinih prostorija koristeći, na primer, grejače, konvektore i radijatore. Oni su dizajnirani kako bi se montirali na sve Heimeier termostatske ventile na radijatorima koje imaju navoj M 30 x 1.5. Adapteri omogućuju montažu na termostatska tela ventila drugih proizvođača.

Termostatska glava koristi energiju unutarnjih i vanjskih izvora toplote, uključujući solarne izvore topline, toplotu koja zrači iz ljudi i električnih uređaja, te drugih izvora, kako bi zadržala sobnu temperaturu vazduha konstantnom. To pomaže da se izbegne rasipanje energije. Termostatska glava s ugrađenim senzorima ne sme biti pokrivena zavesama, radijatorskim oblogama, ili drugim preprekama, postavljene vertikalno ili u uskim nišama. U protivnom neće biti moguće precizno kontrolisati temperaturu.

U drugim slučajevima, možda će biti potrebno instalirati daljinski senzor.

Ne zahtevaju priključak na mrežu ili drugi izvor energije. Promena temperature vazduha proporcionalna je promeni u vretenu ventila. Ako se temperatura vazduha u sobi povećava zbog Sunca, na primer, tečnost u senzoru temperature se širi i utiče na zatvaranje cevi. Ovo prigušuje vodu na ulazu u radijator putem vretena ventila.

Ako se temperatura u prostoriji smanji, događa se suprotan proces. Promena u koraku vretena ventila uzrokovane promenom u temperaturi mogu se uzeti kao 0,22 mm po K promene sobne temperature.

Standardna termo glava serije K isporučuje se za opseg regulacije temperature od 6-28 C.

 
Prospekt

Opis
Termoglava DX tecni senzor Heimeier
Termoglava K Standard tecni senzor Heimeier